Vuoden 2015 eräleiri aloitettiin 20 lapsen ja nuoren voimin perjantaina 24.7. vaihtelevassa, kuluneen kesän kaltaisessa säässä. Iltapäivän ohjelmassa syvennyttiin heittokalastukseen Aki Hirvosen opastuksella. Saadut kalat, neljä haukea ja toistakymmentä ahventa, perattiin, fileoitiin ja paistettiin myöhemmin illalla iltapalaksi.

Vilma_opissa.jpgAki_Hirvonen_opettaa_kalan_kasittelya.jpg

Lauantaina heti aamupalan jälkeen tutustuttiin Ari Kuolimon ja hänen vaimonsa opastamana kultainenenoutaja- rotuun: sen koulutukseen ja työskentelyyn.

Eraleirin_2015_leirilaiset_Ari_Kuolimon_koirien_kanssa.jpg

Seuraavana vuorossa oli riistapolku ja ruokailu, minkä jälkeen oli ilmakivääri- ja ilmapistooliammunnat. Päivä huipentui värikuulasotaan, joka päättyi hurjaan loppusotaan, missä lapset puolustivat urhoollisesti ja aikuiset hyökkäsivät.

Sunnuntain ohjelmassa oli jousi ja pienoiskivääri ammunnat sekä palkintojen jako ja leirin purku.

Kilpailussa huomioitiin riistapolulta ja ammunnoista saadut pisteet.

Tulokset

Tytöt; Aino 114 pistettä, Iina 95 pistettä ja Eeva 93 pistettä

Pojat; Eemeli 151, Martti 149, Kalle 142, Otto 137, Keni 133, Jalmari 129, Pyry 122, Niko 112, Saku 104, Joona 92, Ruslan 81, Anton 72, Jasper 54, Paavo 26.

Eräleiri 2014

Eräleiri pidettiin helteisenä viikonloppuna 11. - 13.7. 2014. Leirille osallistui 25 nuorta, joista osalla oli vanhemmat mukana. Ensimmäinen päivä oli ohjelmaltaan kalastusvoittoinen ja kalaa myös nousi Kalattomasta. Toinen päivä menikin sitten riistapolkujen, ensiavun ja illalla käydyn värikuulasodan merkeissä. Sunnuntaina oli ammunat jousilla, ilma- ja pienoiskiväärillä sekä pienoispistoolilla. Kiitoksia osallistujille ja ohjaajille.

2014_erleiri_ryhmkuva.jpg

2014 eräleiri ryhmäkuva 2014

2014_erleiri_jousiammunta.jpg

Eräleiri jousiammunta

2014_erleiri_palkintojen_jako.jpg

2014 eräleiri palkintojen jakoNuorisotoiminta
Puumalan Erämiehet on viime vuosina panostanut voimakkaasti nuorisotoimintaan. Seura on järjestänyt neljänä kesänä, kesä- heinäkuun vaihteessa, nuorten eräleirin. Kolmipäiväiselle maksuttomalle leirille on osallistunut noin kolmekymmentä 6 – 15 vuotiasta nuorta tyttöä ja poikaa.

kuva6.jpg
Eräleiri on ollut hyvin suosittu, tulijoita on aina ollut enemmän mitä on kyetty ottamaan. Seuran resurssit eivät kuitenkaan riitä kuin yhden leirin järjestämiseen vuodessa.

kuva7.jpg

Vuoden 2008 leirille, joka perinteisesti pidetään Viljakansaarella, Viljakansaaren Erän Nousmajalla, osallistui 32 nuorta, nuorimmista osa vanhempiensa seurassa.

kuva8.jpg
Leirin ohjelmassa oli metsästys- ja erätaitojen opetuksen ohella suunnistuksen ja ensiavun opettelua ja niiden harjoittelua käytännössä, aseen käsittelyn opastusta, jousi - ja ilmakivääriammuntaa.

kuva9.jpg
Riistapolun rasteilla oli esillä erilaisia loukkuja, riistaeläimiä ja ruokinta-automaatteja. Yhdelle rastille oli järjestetty luolakoiran työnäytös, jossa mäyräkoira - Nestori näytti nuorille kuinka supi saadaan ulos kolostaan. Leirialueella järjestettiin näytös riistan oikeaoppisesta nylkemisestä ja pienimuotoinen metsästyskoirien näyttely.

kuva10.jpg
Iltaohjelmassa oli myös valmentavaa opetusta ja ohjausta metsästystutkinnon suorittamista varten. Metsästäjän tutkinnon suoritti hyväksytysti leirille osallistunut Karoliina Majuri ja yksi leirin ulkopuolinen henkilö. Illalla ennen hiljaisuutta kalastettiin ja tietysti saunottiin, uitiin ja paistettiin makkaraa.

kuva11.jpg
Leiri päättyi perinteisesti pienoiskivääriammuntoihin Puumalan ampumaradalla, jossa eri ampumalajeista kertyneet pisteet laskettiin yhteen ja parhaat palkittiin.

kuva13.jpg